
Jogurtové knedlíky s ovocnou omáčkou
Kdo miloval takovou tu pěkně prasáckou verzi ovocných knedlíků s hromadou moučkovýho cukru, půlkou kostky másla a jako třešničkou na dortu s vanilkovým přibiňákem? Já rozhodně, ale jelikož bych se ještě ráda vešla do futer ode dveří, přeměnila jsem si recept ze „zakaždýknedlíkdalšíbradanavíc“ na „čímvícknedlíkůtímvícgainzzzzz“. A to prostě musíš mít.
Suroviny na 1 porci:
Knedlíci
- 70g ovesných jemných vloček
- 1 vajco
- 110g bílého jogurtu Skyr
- sladidlo (já použila stévii v kapkách)
Suroviny, bez kterých se neobejdeš
- Hořká čokoláda
- strouhaný kokos
- kakao
- arašídový máslíčko (láska. Miluju. Nejvíc. Na světě.)
- lesní ovoce (já použila borůvky)
Postup: Postup je naprosto easy peasy a ještě k tomu si budete chtít tak 3x přidat. Nejdřív si dáme vařit vodu v hrnci. Mezitím si v míse smícháme všechny ingredience na knedlouše a až se nám začne vařit voda, vytvoříme z „těsta“ kuličky, který naházíme do vroucí vody. Po chvíli knedlíci vyplavou na hladinu, necháme ještě tak půl minuty a vyndaváme na talíř.
Borůvky (nebo jiný ovoce, který jste si připravili) nasypeme do kastrůlku, přidáme tak 150ml vody a necháme vařit. Nezapomeňte občas promíchat, aby se vám borůvky nepřipekly. Ve chvíli, kdy v kastrolu zbyde jen trocha vody, máme připravenou „omáčku“. Tou polijeme knedlíky. A pokud jste gurmáni jako já, dejte si ještě navrch rozpustit kostičku hořký čokolády, posypejte kokosem a lžičkou kakaa a završte to lži(cí)čkou tekutýho štěstí v podobě arašídovýho (nebo jiný oříškový lásky) másla. Tadá, porníčková snídaně je na světě!
Bon appetit!
L.