Recepty

Jogurtové knedlíky s ovocnou omáčkou

Kdo miloval takovou tu pěkně prasáckou verzi ovocných knedlíků s hromadou moučkovýho cukru, půlkou kostky másla a jako třešničkou na dortu s vanilkovým přibiňákem? Já rozhodně, ale jelikož bych se ještě ráda vešla do futer ode dveří, přeměnila jsem si recept ze „zakaždýknedlíkdalšíbradanavíc“ na „čímvícknedlíkůtímvícgainzzzzz“. A to prostě musíš mít.

Suroviny na 1 porci:

Knedlíci

  • 70g ovesných jemných vloček
  • 1 vajco
  • 110g bílého jogurtu Skyr
  • sladidlo (já použila stévii v kapkách)

Suroviny, bez kterých se neobejdeš

  • Hořká čokoláda
  • strouhaný kokos
  • kakao
  • arašídový máslíčko (láska. Miluju. Nejvíc. Na světě.)
  • lesní ovoce (já použila borůvky)

Postup: Postup je naprosto easy peasy a ještě k tomu si budete chtít tak 3x přidat. Nejdřív si dáme vařit vodu v hrnci. Mezitím si v míse smícháme všechny ingredience na knedlouše a až se nám začne vařit voda, vytvoříme z „těsta“ kuličky, který naházíme do vroucí vody. Po chvíli knedlíci vyplavou na hladinu, necháme ještě tak půl minuty a vyndaváme na talíř.

Borůvky (nebo jiný ovoce, který jste si připravili) nasypeme do kastrůlku, přidáme tak 150ml vody a necháme vařit. Nezapomeňte občas promíchat, aby se vám borůvky nepřipekly. Ve chvíli, kdy v kastrolu zbyde jen trocha vody, máme připravenou „omáčku“. Tou polijeme knedlíky. A pokud jste gurmáni jako já, dejte si ještě navrch rozpustit kostičku hořký čokolády, posypejte kokosem a lžičkou kakaa a završte to lži(cí)čkou tekutýho štěstí v podobě arašídovýho (nebo jiný oříškový lásky) másla. Tadá, porníčková snídaně je na světě!

Bon appetit!

L.

Pokud v tobě článek zanechal nějakou myšlenku, pocit nebo cokoliv, o co se chceš se mnou podělit, můžeš mi zde zanechat komentář.